Stefaan Maene sluit aan bij het team als zwemcoach !

Vanaf 24 augustus verwelkomen we Stefaan Maene als extra swimcoach om het team te versterken!

Stefaan Maene zal niet alleen de drijvende kracht zijn achter het competitiezwemmen bij de Izegemse Krekelzwemmers maar zal ons ook bijstaan met zijn ervaring op het hoogste zwemniveau om  triatleten en zwemmers op vlak van techniek en snelheid naar een hoger niveau te tillen.

Voor wie Stefaan nog niet kent, even wat meer achtergrond :

IMG_0284


Ik heb leren zwemmen op mijn 7de en al snel had ik de zwemmicrobe te pakken en werden er wedstrijdjes gezwommen. Sinds die eerste medaille heeft het zwemmen me niet meer losgelaten. Alle  categorieën heb ik doorlopen en al snel hoorde ik bij de besten. Ik had een grote droom zoals iedere atleet:  Olympische Spelen .

Ik zwom  de Olympische finale in ’92
Ik behaalde  brons op Wereld- en Europese kampioenschappen
Ik heb 3 maal de USA Open gewonnen
Ik behoorde bij de top 3 World Ranking
78  Belgische records heb ik gebroken,  waarvan eentje 24 jaar later nog steeds niet werd verbroken

Tijdens mijn carrière heb ik het geluk gehad om met de  beste trainers  in de wereld te mogen trainen. Na mijn zwemcarrière heeft het zwemmen me niet meer losgelaten, ik coach zwemmers en triatleten in België en ver buiten onze grenzen.
Bij Pulso-Preventielab krijg ik de kans om in een professioneel kader binnen de zwemsport te werken, ik kan mijn ervaring als professioneel zwemmer en coach hierbij ten volle benutten en tevens beschikt Pulso-Preventielab over de nodige know-how en technische ondersteuning om het zwemmen op de kaart te zetten. 

Tijdens de Open Bedrijvendag op 4 oktober kan je kennis maken met Stefaan en de overige leden van het team.

Stefaan zal gezien zijn ervaring ook helpen bij het afnemen van lactaattesten zwemmen en video-analyse zwemtechniek.

OBD online banner medium 2

2 antwoorden
 1. Reys Pierre
  Reys Pierre zegt:

  Stefaan Maene is zeker een aanwinst als het er op aankomst van zwembegeleiding, training en techniek verbetering. Misschien het het nog niet te laat ( ik ben 65 jaar) om alsnog mijn crawltechniek te laten analyseren om alsnog wat te verbeteren. Of is het de bedoeling van alleen topatleten, wedstrijdatleten e.d.m. te adviseren ???

  Beantwoorden
  • Matthias Boetens
   Matthias Boetens zegt:

   Pierre, ons centrum heeft als doel ELKE sporter op zijn niveau te begeleiden. Als jij dus graag jouw techniek laat analyseren is dit geen probleem! Je kan mij een mailtje sturen (matthias.boetens@pulso-preventielab.be) met je specifieke doel en wanneer je eventueel tijd hebt voor een analyse te doen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.