Verstandige winterpret ?!

1416400702890-13bj07r4x1ibw-700-80Koning winter staat voor de deur, een periode waarin je als biker staat te popelen om het seizoen van de zondagse toertochten aan te vatten. Door weer en wind worden modderige paden en singletracks bedwongen om nadien te genieten van een welverdiende trappist. Echter ook voor de competitieve renner/triatleet zijn deze tochten een leuke afwisseling met de eentonige duurtrainingen die in de winterperiode moeten worden afgewerkt.

Door de motivatie waarmee de meeste bikers in groep vertrekken en door het hoge fungehalte van deze ritten wordt echter vaak de fietscomputer uit het oog verloren. Je komt dan ook vaak thuis met het gevoel dat je een wedstrijd in de benen hebben, omdat die ene makker toch maar even wou testen wie als eerste de bevoorrading zou bereiken. De impact op het lichaam wordt toch wel onderschat en vaak zien we dat de intensiteiten eigenlijk te hoog zijn om te kunnen spreken van een gezonde sportbeoefening.

Omdat we de mountainbikepret niet willen bederven is een verkondiging dat iedereen trager moet rijden zeker niet aan de orde. Echter door het uitvoeren van een eventuele extra training tijdens de week of door gestructureerd de mountainbiketocht af te werken, kan je je eigen niveau een heel stuk opkrikken, zonder je lichaam te overbelasten. Op lange termijn is dit een betere vorm van trainen, die je in het midden en aan het einde van het mudbike seizoen geen windeieren zal leggen!

Maar wat is nu te hoog voor jou als individu? Wanneer rijd je te snel of pleeg je roofbouw op je lichaam? Pulso-Preventielab biedt een range aan van eenvoudige submaximale testen tot geavanceerde inspanningstesten die een heel goed beeld geven van jouw fysieke capaciteiten, zowel voor recreanten als doorgedreven wielrenners. Deze resultaten, eventueel in combinatie met begeleiding, kunnen ervoor zorgen dat jij deze winter elke zondag in vorm aan de start staat van je wekelijkse funmoment in de vlaamse klei en dat je die vorm verder aanscherpt gedurende de hele winter!

Ride on!

Pulso Coaches Matthias en Bart

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.