Pulso-Preventielab atleet in de kijker: Felix finisht in de Houffalize XTrails.

Mijn laatste triatlon wedstrijd, de IM 70.3 in Vichy, van het seizoen 2016 was nog geen drie weken achter de rug en ik maakte al plannen om samen met vriend Kaz Verstraete deze winter deel te nemen aan enkele trailruns. Ik zou er twee doen ter voorbereiding om dan te eindigen met de Asics XTrails in Houffalize. Met dit plan ging ik naar m’n coach Matthias. Hij was bereid om me klaar te stomen, ook al had ik eigenlijk de opgelegde rust na Vichy niet 100% gevolgd. Over de voorbereiding kan ik maar weinig vertellen omdat deze vrij kort was, maar ik legde heel wat loopkilometers af!

Eind oktober stond de eerste trailrun van 21 km door het Zoniënwoud al voor de deur. Op het snelle en droge parcours ging het weliswaar uitstekend. Ik kwam er als 2de over de finish. Tussen de twee voorbereidingswedstrijden in deed ik de lactaattest lopen bij Pulso om nog beter in de specifieke zones te kunnen trainen richting mijn einddoel. Op 20 november startte ik in de Trail des Terrils van 23 km in Charleroi. Ook al zat de lactaattest nog wat in de benen, toch liep ik hier als 7de over de streep. Daarna volgden nog 3 weken tot het einddoel van deze winter. Na enkele telefoons met coach Matthias waarin hij me nog een aantal tips meegaf, was ik klaar om de strijd met de Ardennen aan te gaan. 

Sportevents schotelde een zeer interessante competitieformule naar voor. Aan de hand van 3 verschillende wedstrijden werd een totaalklassement opgemaakt. Zo stond er op zaterdagvoormiddag de Kamikazetrail van 4 km op het programma, in de late namiddag de Nighttrail des Coccinelles van 20 km en zondag de afsluitende Houffatrail van 25 km. 

In de Kamikazetrail ging het van bij de start meteen snoeihard! Iedereen wou als eerste het bos induiken om goed geplaatst te zitten. De trail had zijn naam niet gestolen, want er moest geklauterd worden op de hellingen om deze nadien weer naar beneden te glijden. In deze korte maar krachtige trail van 4 km met maar liefst 130 hoogtemeters finishte ik als 6de. Ik was hier toch wel redelijk diep moeten gaan om deze plek uit de brand te slepen. Maar zo heb ik het wel graag…

Later op de namiddag was er de Nighttrail des Coccinelles van 20 km. Na een nogal verwarrende start had ik het moeilijk om in mijn ritme te komen. Na een aantal kilometers kwam ik er echter door en kon ik mooi mijn eigen tempo lopen zonder veel naar andere lopers te kijken. Deze Nighttrail was een speciaal gegeven, want er was niet alleen een passage door de Ourthe, ja jawel je leest dit goed, door de Ourthe, maar bij deze wedstrijd was het verplicht om met een Petzl te lopen. Prachtig om in de verte al deze lichtjes te zien. Met een 15de plaats stond ik na twee wedstrijden nog net in de top 10 van het totaalklassement. 

In de nacht van zaterdag op zondag had het geregend in Houffalize, waardoor de trails er veel lastiger bijlagen dan voordien. Ook stond er veel vers bloed aan de start van de Houffatrail, lopers die de zaterdag niet hadden deelgenomen. Dit maakte het wel wat moeilijk om in te schatten hoeveelste ik liep voor het eindklassement. De frisse mannen zetten al meteen het gas open! Ik besloot om mijn eigen tempo te lopen want dit leek meer een overlevingstocht te gaan worden. Ik hield me aan het voedingsplan dat ik samen met Matthias had opgesteld. Veel van de klassementsmannen kregen het lastig. De twee wedstrijden van de voorbije dagen begonnen ook bij mij stevig door te wegen. Uiteindelijk kwam ik als 49ste over de streep en was het bang afwachten of ik alsnog in de top 10 zou eindigen voor het totaalklassement. Een drietal uren later stonden de resultaten op Chronorace.

BAM! Ik eindigde als 10de in het eindklassement!

Zeer tevreden met wat ik samen met Matthias en het hele Pulso team op een korte tijd heb kunnen realiseren! 

En dan nu een welverdiende (en vooral verplichte) rust!

Felix

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.