Atleet in de kijker: Robin pakt de jongerentrui in de Ronde van Luxemburg.

Sinds mijn 6 jaar ben ik al verzot op wielrennen. De fietsmicrobe blijft hangen, ik ben nu 15 jaar en doe het nog steeds even graag! Bij de miniemen en aspiranten won ik heel wat mooie wedstrijden, ik werd al 1x Belgisch kampioen cyclocross, 2x Belgisch kampioen tijdrijden, 1x west-vlaams kampioen cyclocross, 2x west-vlaams kampioen tijdrijden, 2x west-vlaams kampioen op de weg en nog 2x Vlaams kampioen tijdrijden. Ik slaagde erin al 106 overwinningen te behalen in mijn nog jonge carrière! Bij de miniemen en aspiranten ging ik eigenlijk amper trainen, maar dit jaar ben ik eerstejaars nieuweling en het werd dus stilaan tijd om het iets serieuzer aan te pakken. Vanaf dit seizoen werk ik samen met Matthias en train ik meer gestructureerd. Ik voel me hier goed bij, de benen voelen super en mijn prestaties zijn ook niet min. De afgelopen maanden ben ik amper uit de top 10 geweest! Ik heb al een 7-tal podium plaatsen en ben al 26 keer van de 33 in de top 10 beland. Dit jaar heb ik mezelf ook zien groeien, ik train graag en vind het zeer tof om zo’n mooie uitslagen te kunnen behalen. Enkel de overwinning laat nog wat op zich wachten. Ik krijg niet altijd steun in ontsnappingen of er wordt teveel naar elkaar gekeken. Het lukte nog niet om alles in de juiste plooi te laten vallen. Vorige week kreeg ik een mailtje van de bondscoach om deel te nemen aan de 3-daagse van Luxemburg samen met de nationale ploeg, dat vond ik geweldig en een mooie bevestiging dat ook anderen mijn constante prestaties weten te waarderen.


De eerste rit van de driedaagse was op een mooi parcours met een pittig klimmetje. Er werd stevig gereden en na 3 ronden hadden we een gemiddelde van 45km/h op de teller staan! Er werd regelmatig aangevallen, maar alles kwam steeds terug samen tot op het moment dat een klein groepje een lichte voorsprong nam waaronder 2 man van onze Belgische ploeg, dus hebben we goed afgestopt samen met de andere 3. Ik zat goed geplaatst voor de spurt, maar raakte nadien ingesloten en eindigde als 25ste van de 150.

De tweede rit: De zwaarste dag van de 3 met 1353 hoogtemeters! Ik voelde me zeer sterk, maar heb me in het begin rustig gehouden. Op 3 ronden van het einde reed ik naar een groepje dat voorop reed en uiteindelijk zijn we voorop kunnen blijven. Twee renners zijn nog weggereden uit de kopgroep, dus was het voor de 3e plaats te doen in de sprint. De laatste klim heb ik nog op kop gereden voor het jongerenklassement en uiteindelijk 8ste geworden in de 2de rit + leider in het jongerenklassement met 1min 29sec voor op de tweede in de stand.

De derde rit bestond uit een golvend parcours, de benen waren in het begin niet echt super, maar toch was ik even mee in de aanval, die later terug werd gegrepen. Mijn trui verder goed verdedigd, uiteindelijk waren er een 8-tal renners voorop, dus werd het nog een spurt voor een 9e plaats. De laatste bocht vallen ze net voor mij dus moest ik ontwijken en zo als 35ste over de meet gebold. Ik win het jongerenklassement met 1min 29sec voorsprong en werd 8ste op 150 renners in het algemeen klassement. Zeer leuk om dit te kunnen in een sterk internationaal deelnemersveld, zeker als eerstejaars nieuweling! Het gemotiveerd trainen en werken met Matthias werd beloond, hopelijk mag ik nog veel zo’n mooie uitslagen behalen en kan ik mijn lijn doortrekken volgend seizoen.

Robin Orins.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.