Garmin vernieuwt en breidt uit: Alles voor jou op een rijtje

Zoals elk jaar komt Garmin rond september met de nieuwigheden voor het volgende sportseizoen. Dit jaar toch wel enkele opvallende vernieuwingen en verbeteringen van de toestellen van het afgelopen jaar. De activity trackers zijn ondertussen een grote familie met opnieuw 3 extra modellen. Op die manier vindt ieder wat wils, specifiek voor zijn of haar gebruik. De Vector pedalen kregen een stevige upgrade, net zoals de Edge. We vatten het even samen voor je:

De nieuwe vivoactive

De Vivoactive 3 is een heel compleet toestel met de looks van de duurdere Fenix reeks. Wie dit horloge koopt weet dat hij alle nieuwste snufjes bezit en een veelzijdig toestel kan inzetten bij welke sport dan ook. Het is een allrounder die perfect dagelijks kan gedragen worden als smartwatch. Naast alle sportfuncties wordt het in de toekomst ook mogelijk om met dit toestel te betalen, men koopt dus veel meer dan een trainingshorloge. Via alle fitheids – en bewegingsdata haal je een coach in huis die je dagelijks monitort en begeleidt. Het toestel is verkrijgbaar vanaf 329.99 euro.

Fitheidsmeter met stijl

De Vivomove is een nieuwkomer in de reeks met een interessante combinatie tussen stijlvol analoog horloge en stappenteller. Voor wie al de andere snufjes niet hoeven is dit een ideale oplossing. Je kan makkelijk jouw slaap en beweging tracken dag per dag en toch loop je met een stijlvolt horloge rond dat weinig wegheeft van een trainingshorloge. Je hebt dit horloge al voor 169.99 euro.

De powerpedaal heruitgevonden

De Vector pedalen hebben toch opnieuw een serieuze verandering ondergaan. Desondanks is de prijs niet gestegen en heb je nu al een 3S versie voor 599.99 euro. De betaalbare powermeter wordt dus nog betaalbaarder! De belangrijkste verandering is het wegvallen van de pods. De montage wordt dus nog eenvoudiger en het oogt ook mooier. Alle technologie zit nu in je pedaal, zonder externe pods of transmitters. De pedalen krijgen bluetooth connectie bovenop de ANT+, waardoor je eenvoudig en snel kan synchroniseren met Garmin Connect. Verder gaat ook de nauwkeurigheid er op vooruit van +- 2% naar +- 1%.  Een stevige vernieuwing van de vector 2 die we positief onthalen!

De Edge update

De Edge 1000 krijgt een update en wordt nu de Edge 1030. Het meest geavanceerde toestel uit de Edge reeks blijft de vernuftige elementen uitbreiden. Qua trainingsfunctionaliteiten blijft het meeste gelijkaardig. Echter popularity routing, Strava live segmenten en voorgeladen TrainingPeaks Connect IQ app zorgen voor een complete fietsbeleving waarbinnen communicatie ook steeds meer aandacht krijgt. Je kan nu tijdens je training berichten beantwoorden of communiceren tussen Edge toestellen onderling via Rider to Rider berichtenfunctie. Hierdoor kan je makkelijk veilig op pad in grote groep én pech of problemen een stuk vlotter signaleren. Ook de Grouptrack functie zorgt dat in contact blijven met jouw fietspartners makkelijker is dan het ooit was. Het toestel kost 599.99 euro en krijgt een meer aerodynamische bevestiging waarop ook een extra battery pack kan gemonteerd worden. Handig als je je toestel niet dagelijks kan opladen op meerdaagse tochten bijvoorbeeld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.