BeschrijvingAdvies
Verkoop prijs
Scan + besprekingAfname van de bodyscan + bespreking van de resultaten in functie van de persoonlijke doelen.€ 50

Analyse van de lichaamssamenstelling

De IDXA Total Bodyscan is er voor iedereen die wil weten of zijn of haar botstatus, spierweefsel en vetmassa in de gewenste conditie verkeren.

Sporters die bepaalde lichaamsdelen willen trainen kunnen met behulp van de IDXA Scan nauwkeurig hun vorderingen meten. Het verschaft hen immers een duidelijk beeld in de wijziging van spiermassa of vetpercentage per lichaamszone. De sporter komt zo meteen te weten hoe effectief een huidig trainingsschema is. Op basis van de resultaten van de scan kunnen vervolgens de nodige aanpassingen worden doorgevoerd.

Revalidatiepatiënten kunnen door middel van de scan hun vooruitgang in het herstel van de spierfunctie volgen. Het is voor hen onontbeerlijke informatie tijdens het genezingsproces. Mensen die een dieet volgen, krijgen een overzicht van het exacte vet- en spiergehalte van het lichaam.

De scan kan ook nuttig zijn voor mensen die behoren tot de risicogroep voor osteoporose. Wereldwijd krijgt één op drie vrouwen en één op acht mannen ouder dan 55 te maken met osteoporose (botontkalking). Ook jongere mensen zijn niet gevrijwaard van de ziekte. Het verlies aan botdichtheid gaat in eerste instantie zelden gepaard met duidelijke symptomen. Het is dan ook essentieel dat een tijdige diagnose kan worden gesteld. De IDXA Scan maakt preventief onderzoek mogelijk en geeft meteen een indicatie van wat de botontkalking is op de meest belangrijke plaatsen als rug en heup. Aan de hand van de scan wordt een gedetailleerde analyse gemaakt van het botbreukrisico in de komende 10 jaar.

Door zijn uitstekende beeldkwaliteit en verwaarloosbare stralingsdosis is de IDXA Scan ook geschikt voor kinderen (bv bij de opvolging van scoliose…)

Dankzij de IDXA Total Bodyscan is Pulso-Preventielab nog beter gewapend om in te spelen op de noden die zich stellen in het onderzoek inzake lichaamssamenstelling en botkwaliteit.

Team

Matthias Boetens

Matthias Boetens

Cycling & Running Coach
Ward Van Houtte

Ward Van Houtte

Kinesitherapeut
Egwin Ponette

Egwin Ponette

Osteopaat