Bart De Clercq

Als kleine jongen groeide ik op in een streek die koers ademt. Geboren en getogen in Zottegem, gekend als de poort van de Vlaamse Ardennen, raakte ik al vlug aangetrokken door “de koers”. Ik belandde echter niet meteen op een koersfiets. Omdat ik ook goed bleek te zijn in lopen en dit ook wel graag deed, sloot ik me in 1e instantie aan bij de atletiekclub van Zottegem. Tot mijn 18e was ik daar actief. Vooral op de langere nummers en in het veldlopen kon ik aardig uit de voeten, maar helaas kruisten vele blessures mijn pad. Gefrustreerd door het vele blessureleed maar toch ook met pijn in het hart, liet ik het competitielopen voor wat het was.

Ondertussen ging ik studeren in Gent, waar ik in 2008 mijn diploma als Master LO behaalde. Ik koos voor de afstudeerrichting fysieke activiteit, fitheid en gezondheid. Deze is er vooral op gericht een brede doelgroep van mensen tot bewegen en gezond leven te stimuleren, iets wat ik altijd heel belangrijk heb gevonden.

Tijdens mijn studentenperiode beoefende ik geen competitiesporten, maar ik schafte me na mijn loopblessures wel een koersfiets aan en sloot me aan bij een wielertoeristenclub. Ik raakte steeds zwaarder besmet door de wielermicrobe en meteen na het afstuderen als Master LO nam ik me een vergunning om in de beloftencategorie te koersen. Hierna ging het allemaal heel snel en na goed 2 jaar fietsen als amateur kon ik, totaal onverwacht, van mijn hobby mijn beroep maken.

9 Jaar zou ik dit mogen doen en reed ik in het truitje van oa Lotto-Soudal en Wanty-Gobert. De mooiste herinnering van deze periode zal zeker mijn ritoverwinning in de Giro blijven!

Eind 2019 besloot ik echter mijn fiets aan de haak te hangen nadat een heupbreuk ervoor gezorgd had dat ik conditioneel niet meer 100% op niveau raakte.

Voor 2020 stond ik dus voor een nieuwe uitdaging in het leven. Omdat ik heel graag mijn opgedane ervaringen als profwielrenner, in combinatie met mijn studies, wou delen met andere mensen, ging ik op zoek naar een omgeving waarin ik hiermee aan de slag kon.

Bij Pulso-Preventielab vond ik dit alles. Ik ben dan ook heel blij in het vertrouwen dat ik kreeg om binnen dit professionele team van ervaren coaches aan de slag te gaan om zowel atleten als recreatieve sporters te helpen hun sportieve doelen te bereiken.