Charlotte Demyttenaere

Altijd al ben ik graag sportief bezig geweest. Zo heb ik in mijn jeugd van veel sporten kunnen proeven. Uiteindelijk ben ik op mijn 15 jaar terecht gekomen bij triatlon. Deze sport voer ik nog altijd uit op recreatieve wijze en ik probeer hier en daar eens een wedstrijdje mee te doen. Graag wilde ik dan ook iets doen met dit sportieve karakter in functie van mijn job later; zo ben ik bij de studie kinesitherapie gekomen. In 2017 ben ik afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.

Ondertussen heb ik een jaar als algemeen kinesitherapeut gewerkt en hier ervaring opgedaan. Echter zijn de kriebels terug gekomen om weer in het sportwereldje terecht te komen. Zo start ik zowel als zwemcoach en als kinesitherapeut bij Pulso-Preventielab. De combinatie van die twee is iets wat ik ook in mijn leven probeer na te streven: een goede ‘work-life balance’.  Hobbies moeten altijd kunnen naast het werken en zo vind ik zelf een gezonde en actieve levensstijl heel belangrijk. Dit is ook iets wat ik telkens probeer mee te geven aan patienten/cliënten.

Als kinesitherapeut ga je veel om met geblesseerde mensen/sporters. Bij deze personen werk ik dan natuurlijk curatief om het probleem op te lossen, maar ik spendeer ook veel aandacht aan het preventieve luik en ik bekijk zo het lichaam als een geheel. Zo zoek ik graag naar oefeningen en methoden die bij patiënten/sporters geïntegreerd kunnen worden in het dagelijks leven en hun hobby’s, zodat ze deze op lange termijn kunnen blijven doen.

Door de kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding ga ik nu ook van start als zwemcoach om Stefaan bij te staan. Hierbij zal ik mij voornamelijk focussen op de Core Training sessies. Waarbij ik kan inspelen op de zwaktes en noden van de zwemmers en preventief werken op blessurepreventie; alsook algemene kracht, mobiliteit en stabilisatiebevordering. Graag hoop ik met mijn sporters zowel op recreatief- als topsportniveau te kunnen groeien naar het hoogste haalbare en de mooiste doelen na te streven.