Corporate Health

Een goede onderneming staat of valt met de gezondheid en inzet van de werknemers. De laatste jaren wint gezondheid sterk aan aandacht in de Belgische bedrijven, toch staat dit gegeven nog in de kinderschoenen als we kijken naar wat er gebeurt in het buitenland. Waarom zou je nu als bedrijf moeten investeren in de gezondheid van je werknemers?

Op korte termijn zorgt samen sporten of bewegen voor een betere samenhang tussen de collega’s. De teamgeest wordt aangescherpt en de werknemers ervaren een positievere werksfeer. Dit zorgt ervoor dat de werknemers zich ook meer geëngageerd voelen en dat er uiteindelijk ook minder mensen van job willen veranderen. Het personeelsverloop verkleint, de efficiëntie vergroot en de groep collega’s vormt een goed samenwerkend geheel.

Op langere termijn krijgt het bedrijf een gezond imago, wat de aantrekkingskracht vergroot voor zowel nieuwe potentiële werknemers als voor mogelijke klanten. De komende jaren zal dit zeker nog aan belang winnen. Bovendien zal de betere gezondheid van de werknemers ervoor zorgen dat er minder fysieke en psychologische klachten voorkomen. Het verlagen van absenteïsme, ziekteverzuim en het verhogen van de productiviteit via beweging en sport bij de werknemers zorgt dan ook voor een mooie return on investment.

Elk bedrijf is natuurlijk anders en vereist een andere aanpak. Daarom kijken we steeds in een persoonlijk gesprek wat de mogelijkheden zijn om jouw werknemers naar een hoger gezondheidsniveau te tillen en zo van jouw onderneming een gezond bedrijf te maken.