BeschrijvingAdvies
Verkoop prijs
kinesitherapiesessie van 30 minuten met terugbetaling van het ziekenfonds€ 25

Sportkinesitherapie

Wanneer sporters te kampen hebben met een letsel of vaak licht geblesseerd geraken is kinesitherapie een onmisbare schakel in het herstelproces. Een eerste stap is steeds een grondig onderzoek naar de oorzaken van het letsel. Een acuut letsel door een val is vaak makkelijk te verklaren en te behandelen via een individueel oefenprogramma, maar chronisch terugkerende letsels kunnen een dieperliggende reden hebben.

Naast behandelen wordt er dus ook in detail nagegaan of je lichaam wel in evenwicht is. Krachtverschillen tussen verschillende spiergroepen, een lokaal tekort aan kracht of lenigheid en een minder goed ontwikkelde coördinatie kunnen leiden tot terugkerende blessures.

Onze kiné gaat dus steeds een individueel oefenprogramma opstellen in functie van jouw letsel en jouw zwakkere schakels. Doorheen dit proces wordt gebruik gemaakt van onze goed uitgeruste krachtzaal en wordt je individueel begeleid. Op die manier kan je terug groeien naar een gezond lichaam in balans, zowel op korte als lange termijn.

Ook zonder letsel kan het interessant zijn om met een kinésist samen te werken. Preventief optrainen van zwakke schakels leidt er namelijk toe dat je de problemen aanpakt nog voor ze zich kunnen omzetten in blessures. Zo gaat geen kostbare trainingstijd verloren.

Team