BeschrijvingAdvies
Verkoop prijs
Krachttrainingpakket 8 lessen van anderhalf uur€ 200

Krachttraining voor duursporters

Duursporters trainen vaak een hoog aantal uren in hun specifieke sport. Voor wielrenners is dit natuurlijk het fietsen, voor triatleten de combinatie van zwemmen, fietsen en lopen. Vaak wordt dit gecombineerd met een klein aantal stabilisatietrainingen.

Recent onderzoek wijst echter uit dat duursporters er baat bij hebben hun duurtraining ook te gaan combineren met krachttraining in de zaal. Deze trainingscombinatie levert niet alleen voordelen op voor de maximale kracht die de atleet kan leveren, maar verhoogt ook de wattages die gedurende lange tijd kunnen worden volgehouden op de fiets. Onderzoek toont aan dat de combinatie van duur – en krachttraining verschillende prestatieparameters binnen de duursport versterkt in een hogere mate dan duurtraining alleen.

Pulso-Preventielab biedt een lessenpakket aan van 8 lessen krachttraining, waarbij de technieken worden uitgelegd van de belangrijkste oefeningen voor duursporters. Hierbij ligt de nadruk dus voornamelijk op een technisch correcte uitvoering om nadien veilig individueel te kunnen trainen zonder blessureleed. Er worden echter ook effectief sets afgewerkt zodat, eens de techniek goed zit, de atleet ook traint tijdens de lessen zelf. Bovendien worden ook de modaliteiten besproken, zodat het duidelijk is welke soort training in welke periode van het jaar moet worden gedaan (aantal herhalingen, aantal minuten rust, aantal sets).

Er worden maximaal 6 personen toegelaten tot 1 lessenreeks zodat de kwaliteit van de trainingen behouden blijft.

Team

Yente Dourte

Yente Dourte

Bachelor sport en beweging - Minor Sports Performance
Ruben Van der Haeghen

Ruben Van der Haeghen

Master LO & Bewegingswetenschappen - Trainer A wielrennen
Bart De Clercq

Bart De Clercq

Master LO & Bewegingswetenschappen - Trainer B wielrennen