Pulso – Preventielab werkt nauw samen met verschillende verenigingen. Het doel is steeds om de leden van de vereningingen op een zo goed mogelijke manier te ondersteunen via trainingsbegeleiding, conditionele testing, blessurepreventie, revalidatie,  productinformatie en nog veel meer. Elke vereniging en elke sporter heeft specifieke werkpunten, wat maakt dat elke samenwerking dan ook opgebouwd wordt volgens de noden van het team. Voor meer informatie inzake begeleiding voor uw vereniging kan u via onderstaande knop contact opnemen.

Izegemse Triatlon Club

Deze triatlonclub, een van de grootste uit Vlaanderen heeft een duidelijke visie: Iedereen de kans geven om zijn of haar triatlondroom te realiseren. Zowel recreatieve als competitieve atleten vonden dan ook hun weg naar deze club, die ondanks de grootte ook een sterke samenhorigheid creëert door verschillende initiatieven op poten te zetten voor de leden. Ook de jeugd krijgt de kans om bij deze club te groeien en hun talenten te ontdekken in een goed gestructureerde omgeving. De mix tussen competitieve atleten en recreanten zorgt voor een motiverende en toffe sfeer waarin ieder zijn sportief doel kan verwezenlijken.

Oudenaardse Zwemclub

De Oudenaardse zwemclub zet sterk in op de jeugd. Kinderen die willen leren zwemmen kunnen terecht bij de club en dit in zowel een competitief als een recreatief verband. Jaar na jaar probeert de club zijn werking te verbeteren door meer aandacht te besteden aan het correct aanleren van zwemtechnieken via gekwalificeerde trainers. Ook conditionele testen en droogtraining krijgen alsmaar meer aandacht voor de optimale ontwikkeling van de zwemmers.

Gaverzicht – Be Okay cycling team

Een van de grotere West- Vlaamse wielerclubs. Reeds vele sterke wielrenners werden hier opgeleid en bevinden zich nu in het profpeleton. Het team streeft naar een vooruitstrevende wetenschappelijke begeleiding voor de renners met als partner Pulso-Preventielab. Bovendien blijft het familiaire element heel belangrijk en wordt er veel aandacht besteed aan de plezierbeleving in het wielrennen. Elke jongere krijgt hier de kans om op eigen tempo door te groeien en zijn of haar sportieve droom waar te maken.

EFC – L&R – Vulsteke

Dit wielerteam zet volledig in op het opleiden van beloftevolle wielrenners. De betere renners uit het jeugdwielrennen stromen door als belofte naar deze ploeg om een heel mooi wedstrijdprogramma af te werken, ondersteund door een staff met jarenlange ervaring. Jaarlijks worden verschillende jongens uit dit team geselecteerd door de grotere teams om daar met een profcontract aan de slag te gaan. De lat voor de begeleiding ligt dan ook hoog.

Izegemse Krekelzwemmers

IKZ is een gevestigde waarde in het competitiezwemmen. De club is actief op verschillende fronten met focus op het leren zwemmen van jongeren en de begeleiding van jongeren die op competitief vlak hun doelen willen nastreven. Dit resulteerde al in verschillende mooie resultaten. Verder wordt binnen de club ook steeds meer gewerkt richting het open water zwemmen, toch weer een discipline apart.