Ruben Van der Haeghen

Van jongs af aan ben ik gebeten door de sportmicrobe. Op jonge leeftijd startte ik met gymnastiek. Enkele jaren later schakelde ik over op voetbal en op 10-jarige leeftijd kwam de wielermicrobe. Een 3-tal jaar kon ik voetbal en wielrennen combineren, maar als aspirant werd dit moeilijk. Daarom koos ik om verder te gaan met wielrennen. Doch bleef mijn interesseveld zéér breed. Ik blijf fan van talloze andere sporten, zowel actief als passief.

Sport is mijn passie en dat vertaalde zich gaandeweg ook in mijn studiekeuzes. Vanaf het middelbaar koos ik meteen voor de richting Sport – wetenschappen op het Koninklijk Atheneum Voskenslaan in Gent. Na deze studies ging ik Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen studeren aan de Universiteit Gent. Dit bracht mij in 2017 het diploma als Master in LO & bewegingswetenschappen op, met de afstudeerrichting Training en Coaching. Daarnaast deed ik mijn masterproef binnen het vakgebied sportmanagement om ook hier voeling mee te krijgen. Deze bleef wel gekoppeld aan het wielrennen omdat ik ging kijken hoe organisatoren van Vlaamse cyclo’s (wielerevenementen) gebruik maken van de sociale media.

Vanuit mijn eigen sport en mijn studies is de interesse om mensen te begeleiden, het lichaam te leren kennen (anatomisch – biomechanisch – fysiologisch), doelen na te streven,… steeds verder gegroeid. Ik ben ook zelf nog actief als renner, wat het ook leuk maakt om samen wedstrijden te betwisten met renners die ik begeleid. Op die manier behoud ik voeling met het doen en laten binnen een peloton.

Tijdens mijn universitaire studies behaalde ik mijn trainer B en trainer A-diploma wielrennen, zo heb ik mezelf als coach verder kunnen ontwikkelen in het wielermilieu. Zo deed ik in functie van mijn stage trainer A stage bij Pulso en voelde ik mij meteen thuis binnen dit jong, dynamisch en gemotiveerd team. Blijkbaar dachten ook zij hier hetzelfde over en zo kon ik beginnen aan een nieuw avontuur!