Tom Walraeve

Sport loopt als een rode draad door mijn leven. Van jongs af aan was ik actief in een brede waaier aan sporten, waarna ik mij specifiek toelegde op het voetbal. Na enkele mooie successen, besliste ik op 19-jarige leeftijd om de voetbalschoenen aan de haak te hangen en individueel triatlonsucces na te streven. De heroïsche overwinning van Frederik Van Lierde tijdens Ironman Hawaï 2013 scoort ongetwijfeld hoog op de inspiratie-barometer.

De liefde voor sport was dermate groot dat deze mij logischerwijze stuurde in de richting van LO & Bewegingswetenschappen aan de Universiteit Gent. Doorheen vijf mooie studentenjaren had ik steeds een bijzondere interesse voor de sportspecifieke wetenschappen, zijnde trainingsleer en inspanningsfysiologie. Na het voltooien van een eindwerk, dat een vergelijkende studie maakt tussen duursporters en explosieve sporters op vlak van vermoeidheid en herstel tijdens/na inspanning, kon ik Gent in schoonheid verlaten als Master LO.

Ook buiten de schoolbanken bleef ik mij bijscholen. Zo behaalde ik simultaan een Trainer B diploma voetbal, waardoor ik mijzelf als sociale coach sterk ontwikkelde. Deze soft-skills neem ik maximaal mee tijdens het coachingsproces van (tri)atleten. Motivatie, enthousiasme en gevarieerde trainingsvormen blijven mijn sleutelkenmerken. Bovendien vertaalde mijn interesse en ervaring in het langere triatlonwerk zich naar een extra opleiding als Ironman coach. Als Certified Ironman Coach© slaag ik er in om trainingsschema’s van triatleten op de lange afstand (Ironman & Ironman 70.3 circuit) extra te finetunen zodat iedere triatleet in optimale conditie richting zijn grote doel begeleid wordt. Tijdens het proces hecht ik tevens groot belang aan een sterke atleet-coach band om proactief overbelastingsblessures te voorkomen.

Na even de wereld rondgereisd te hebben, waarbij ik extra ervaring opdeed als personal trainer, arriveerde ik opnieuw in België. Al snel kruisten mijn wegen met deze van Pulso-Preventielab. Het totaalconcept aan sportbegeleiding, gaande van coaching tot voedingsadvies, zorgt ervoor dat Pulso’s visie 100% matcht met die van mij. Het geeft dan ook grote voldoening om mijn passie ten volle te kunnen ontplooien in dit sportief en enthousiast team.