BeschrijvingAdvies
Verkoop prijs
Intake gesprekGrondige analyse van je voedingspatroon en achtergrond. Opstellen van een voedingsplan en starten met de voedingsbegeleiding.€ 50
opvolggesprekUitgebreid overlopen van het voedingsplan en uittekenen van de krijtlijnen voor de verdere begeleiding€ 35 (sporter)
€ 25 (gewichtsverlies)
verder opvolgingOpvolgen van de voorop gestelde doelen in het voedingsplan en bijsturen€ 25 (sporter)
€ 15 (gewichtsverlies)

Voedingsadvies

“Je bent wat je eet”, luidt het spreekwoord. Maar maak je wel de juiste voedingskeuzes?

Onze diëtist is gespecialiseerd in analyse van de dagelijkse voeding en dieetadvies, maar ook in sportvoeding en specifieke noden van sporters. Hij gaat samen met je na wat je huidig voedingspatroon is en waar dit kan worden bijgesleuteld. Er is namelijk een direct verband tussen voeding en de prestaties van jouw lichaam.

Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen of een onevenwicht tussen koolhydraten, eiwitten en vetten is nadelig voor de gezondheid en het prestatievermogen. Ook de zuur-basebalans heeft een grote invloed op het stofwisselingsmechanisme. En dus op de prestaties. Door de overvloedige consumptie van zuurvormende voedingsmiddelen zoals vlees, vet, kaas en eieren, en ook door roken en alcohol kunnen onevenwichten in deze balans ontstaan.

Naast sporters en dagelijkse voedingsbegeleiding bieden we ook voedingsadvies aan voor mensen met diabetes, voedingsallergieën, intoleranties, voedings- en eetstoornissen,…

De basis voor het individuele voedingsplan is een gesprek over je eetgewoontes. Het gebruik van een voedingsdagboek kan daarbij aangewezen zijn. Samen achterhalen we waar voor jou de juiste voedingsstoffen in zitten en hoe je die kunt aanvullen, al dan niet met voedingssupplementen.

Team

Tom Vandenbussche

Tom Vandenbussche

Diëtist, sportvoedingsdeskundige