Maak een afspraak bij één van onze diensten

Conditietesten

Lactaattest fietsen

Bij Pulso Preventielab kan je naast begeleiding terecht voor deze lactaattesten.  Aan jou om te beslissen of je ze individueel of in groep wil afnemen. Bij Pulso Preventielab kan je kiezen of je enkel de lactaattesten afneemt of of je dit doet in combinatie met een persoonlijke begeleiding. Van elke test krijg je nadien een gepersonaliseerd en gedetailleerd rapport

Fietspositionering

De ideale fietstocht is een optimale kruisbestuiving tussen mens en materiaal. Anders gezegd: renner en fiets zijn danspartners. Het doel: een maximum aan kracht en minimum aan weerstand en blessures.

Bij Pulso-Preventielab kan je terecht voor een minutieuze bike fitting van zowel racefiets, mountainbike als triatlonfiets. Wij brengen mens en machine op één lijn.

Biomechanische screening

Biomechanische screening

Een sportspecifiek klinisch en functioneel neurologisch onderzoek speelt een centrale rol in de biomechanische screening in het Pulso-Preventielab. Eerst en vooral voeren we een anamnesegesprek waar de algemene gezondheid, klachten, ziekte- en blessuregeschiedenis aan bod komen. Onze therapeut onderzoekt vervolgens met de handen het lichaam om zo onevenwichten vast te stellen. Ook de mobiliteit, lenigheid, kracht en core stability krijgen via specifieke testen alle aandacht.

Osteopathie

Het woord ‘osteopathie’heeft twee Griekse stammen : ‘osteon’ (bot) en ‘pathos’ (lijden). Vrij geïnterpreteerd zou je kunnen stellen dat we ziek worden door ‘een verkeerde beweging tussen de beenderen’. Het basisprincipe in osteopathie is beweeglijkheid en verwijst naar het feit dat alle structuren in ons lichaam geen enkele bewegingsrem mogen kennen. Die mogelijkheid om te bewegen is een soort parameter voor onze gezondheid. Hoe beter de kwaliteit van de beweging, hoe minder klachten er ontstaan.In de osteopathie houdt men rekening met drie bewegingssystemen.

Kinesitherapie

Met sportkinesitherapie bedoelen wij zowel de behandeling van het sportletsel in al zijn facetten als de preventie van sportletsels.
Op basis van een gericht klinisch onderzoek wordt er een individueel behandelplan opgesteld.  Elke blessure is immers verschillend. Ongeacht je niveau als sporter zal je  individueel begeleid worden doorheen heel de revalidatie in een aangename, dynamische praktijksfeer.

Analyse van de lichaamssamenstelling

Body scan-mental coaching-sportdiëtiek-sportmassage

Maak een afspraak bij één van deze diensten.

Loopanalyse

Steunzolen op maat (lopen en fietsen)

Door middel van een dynamische meting op onze drukplaat brengen we je afrolpatroon in beeld en sporen we eventuele risico-verhogende patronen op. Beenlengte-verschil kan door middel van de IDXA body scan in beeld worden gebracht. Een biomechanische screening spoort eventuele functionele tekorten op zodat we je een plan op maat kunnen voorstellen om verder de loopsport te beoefenen met een minimaal risico op blessures of om eindelijk van die kleine hinder af te geraken.

Spinning

Spinning

Ben je op zoek naar een leuke manier om je conditie te verbeteren,  af te slanken of fietsprestaties te verbeteren? Dan is spinning misschien wel iets voor jou! Bij de spinning wordt gedurende 1 uur door middel van een mix tussen kracht, snelheid  en vetverbranding uw conditie naar een hoger niveau getild. Deze lessen worden op muziek gegeven, onder begeleiding van een professional, in groepen van max 15 personen. Kom vrijblijvend proberen en boek nu je eerste proefles.

Functionele workout

Individueel op maat te volgen of in groep om bepaalde tekorten weg te werken en blessuren te voorkomen.

Tijdens het sporten wordt kracht overgezet van het ene lichaamsdeel op het andere. Hierbij is een sleutelrol weggelegd voor de rompspieren. Zij fungeren als stabilisator van het lichaam.Optimale rompstabiliteit wordt bepaald door de spiergroepen in bekken, heup en romp.Wanneer zij het lichaam in balans houden, zullen ook de spieren op andere plaatsen in het lichaam optimaal functioneren.

Functionele training en blessurepreventie

Rompstabiliteit draagt bij tot de preventie van blessures. Wanneer de rompspieren niet voldoende sterk zijn, neemt de stevigheid van de wervelkolom af. Die is dan gevoeliger voor overbelasting en de ideale voedingsbodem voor blessures. De jongste jaren is binnen de sportwereld de aandacht voor rompstabiliteit dan ook de hoogte ingeschoten. Core stability vormt inmiddels een essentieel onderdeel van medische sportscreening. 

Aan de hand van verschillende oefeningen en functionele trainingen wordt de stabiliteit van het lichaam getaxeerd. Bijzondere aandacht gaat uit naar het bekken en de wervelkolom.  Stabiliteitstraining moet worden gezien als een totale workout. 

BBB Training

BBB Training

BBB is een training met focus op de 3 belangrijkste B’s van jouw lichaam : buik, benen en billen. Tijdens een BBB-les maak je gebruik van je eigen lichaamsgewicht. De oefeningen brengen je lichaam terug in vorm.

De les is voor iedereen en voor alle leeftijden toegankelijk want het tempo wordt aangepast aan de deelnemers.
Het is belangrijk om de oefeningen goed uit te voeren en daarom wordt iedere deelnemer persoonlijk begeleid!
De les start met een opwarming. Dan volgt het ‘buikspierkwartier’ en vervolgens oefeningen die de specifieke zones (benen en billen) aanpakken. Tijdens de cooldown wordt er gestretcht om de spieren terug los te maken.
Wanneer je de les wekelijks volgt, mag je na enkele maanden strakkere buikspieren, beter gevormde benen en stevigere billen verwachten. Kom vrijblijvend proberen en boek nu je eerste proefles.