Maak een afspraak bij één van onze diensten

Lactaattesten

Bij Pulso Preventielab kan je naast begeleiding terecht voor lactaattesten.  Aan jou om te beslissen of je ze individueel of in groep (sportclub, vriendengroep, bedrijf,…) wil afnemen. Bij Pulso Preventielab kan je kiezen of je enkel de lactaattest aflegt of je dit doet in combinatie met een persoonlijke begeleiding. Van elke test krijg je nadien een gepersonaliseerd en gedetailleerd rapport dat jou duidelijk informatie verschaft over jouw huidige conditie, jouw trainingszones en de beste manier om jouw conditie verder op te bouwen.

Fietspositionering

De ideale fietstocht is een optimale kruisbestuiving tussen mens en materiaal. Anders gezegd: renner en fiets zijn danspartners. Het doel: een maximum aan kracht en minimum aan weerstand en blessures.

Bij Pulso-Preventielab kan je terecht voor een minutieuze bike fitting van zowel racefiets, mountainbike als triatlonfiets. Wij brengen mens en machine op één lijn.

Groepsles core stability, rugscholing, crossfit en training op maat

Personal training op maat, of in groep, om bepaalde tekorten weg te werken en blessures te voorkomen.
Na overleg starten we een aangepast oefenprogramma dat wordt aangepast aan uw behoeften.
Eén van onze coaches werkt dan individueel of in groep samen met u in onze polyvalente oefenzaal.

Waarvoor kunt u allemaal beroep doen op één van onze coaches:

  • Functionele training en blessurepreventie – Techniekscholing lopen – Rugscholing
  • Krachttraining – Conditie opbouw – Plyometrie – Core training

Vrije training in de krachtzaal

Pulso-Preventielab beschikt over een ruime en goed uitgeruste krachtzaal waar je als sporter jouw core en/of krachttraining tot in de puntjes kan uitvoeren. Onze zaal wordt opengesteld op verschillende uren om te komen trainen, reservatie is echter noodzakelijk. De zaal is toegankelijk voor sporters in personal coaching, voor sporters die eerder bij ons een lessenpakket hebben gevolgd of sporters die voldoende ervaring hebben om zonder toezicht technisch correct te kunnen trainen. Kleedkamers en douches zijn aanwezig.

InBody scan: Analyse lichaamssamenstelling

Via een analyse van de lichaamssamenstelling kunnen we inzicht krijgen in hoe je lichaam is opgebouwd. De spiermassa, vetmassa en vochtbalans van je lichaam geven we in detail weer. Op die manier wordt duidelijk wat de werkpunten zijn op vlak van vetpercentage, maar ook symmetrie in de spiermassa en gezondheidsfactoren zoals ondermeer visceraal vet. Ook je basaal metabolisme wordt in kaart gebracht. Deze scan kan op regelmatige basis worden uitgevoerd om op te volgen hoe je lichaam verandert door trainings – of voedingsaanpassingen zodat er tijdig kan worden bijgestuurd. Interessant voor zowel personen die streven naar een gezonder gewicht, als sporters op recreatief en competitief vlak.

Steunzolen op maat (lopen en fietsen)

Door middel van een dynamische meting op onze drukplaat brengen we je afrolpatroon in beeld en sporen we eventuele risico-verhogende patronen op. Aan de hand van de resultaten wordt de juiste behandeling voorgesteld (steunzolen, functionele training, loopscholing). Een biomechanische screening spoort eventuele functionele tekorten op zodat we je een plan op maat kunnen voorstellen om verder de loopsport te beoefenen met een minimaal risico op blessures of om eindelijk van die kleine hinder af te geraken.

Biomechanische screening

Een biomechanische screening is een belangrijk onderdeel in de trainingsopbouw van zowel professionele als recreatieve sporters. Een dergelijke screening door de kiné onderzoekt in detail hoe jouw lichaam scoort op belangrijke parameters zoals lenigheid, kracht, symmetrie, core stability en beweeglijkheid. Op deze manier wordt duidelijk nagegaan wat jouw persoonlijke sterke en zwakke schakels zijn, met daaraan gekoppeld een oefenprogramma om vooral de limiterende schakels op te trainen. Deze screening kan zowel preventief (blessures voorkomen) als curatief (blessures genezen) uitgevoerd worden om jouw lichaam optimaal te trainen.

Kinesitherapie

Wanneer sporters te kampen hebben met een letsel of vaak licht geblesseerd geraken is kinesitherapie een onmisbare schakel in het herstelproces. Een eerste stap is steeds een grondig onderzoek naar de oorzaken van het letsel. Een acuut letsel door een val is vaak makkelijk te verklaren en te behandelen via een individueel oefenprogramma, maar chronisch terugkerende letsels kunnen een dieperliggende reden hebben. Naast behandelen wordt er dus ook in detail nagegaan of je lichaam wel in evenwicht is. Krachtverschillen tussen verschillende spiergroepen, een lokaal tekort aan kracht of lenigheid en een minder goed ontwikkelde coördinatie kunnen leiden tot terugkerende blessures

Mental coaching – Sportdiëtiek

Maak een afspraak bij één van deze diensten.

Osteopathie

Bij sommige letsels of klachten biedt oefentherapie van de kinésist slechts voor een deel de oplossing. Hoewel deze oefentherapie een zeer grote waarde heeft op korte en lange termijn, kan een bezoek aan de osteopaat een goede aanvulling zijn. Ook hier wordt gezocht naar een gezonde balans in het lichaam. Waar bij de kinesist vooral spierkracht, lenigheid en coördinatie de focuspunten zijn, zal bij de osteopaat nagegaan worden of er problemen zijn met de balans en beweeglijkheid van het geraamte, de organen en de schedel.