BeschrijvingAdvies
Verkoop prijs
Biomechanische screening incl. body scanVolledige screening met body scan ( analyse van de lichaamssamenstelling), jaar inlog op je individueel schema en opvolging.€ 228
Biomechanische screening excl. body scanVolledige screening zonder afname van body scan.€ 199
Biomechanische screening: opvolging2e en volgende screenings na een initiële screening€ 119

Biomechanische screening

Een sportspecifiek klinisch en functioneel neurologisch onderzoek speelt een centrale rol in de biomechanische screening in het Pulso-Preventielab. Eerst en vooral voeren we een anamnesegesprek waar de algemene gezondheid, klachten, ziekte- en blessuregeschiedenis aan bod komen. Onze therapeut onderzoekt vervolgens met de handen het lichaam om zo onevenwichten vast te stellen. Ook de mobiliteit, lenigheid, kracht en core stability krijgen via specifieke testen alle aandacht.

Pulso-Preventielab doet een loop- en ganganalyse. Daarbij wordt nagegaan in welke bewegingen de voet hyper of hypomobiel is. Deze digitale voetmeting wordt op video vastgelegd. Dit levert een duidelijk beeld op van de voetenstand en het afwikkelpatroon.

Via een statische en dynamische houdingsanalyse gaan we in bij Pulso-Preventielab na in welke mate uw lichaam in balans is.

Door op een mat met druksensoren te gaan staan, kan een computersysteem de drukverdeling en de balans tussen beide voeten weergeven.

Het team is gespecialiseerd in posturologie waardoor de patiënt in zijn geheel wordt onderzocht en behandeld. Bij Pulso-Preventielab wordt ook nagekeken of het dragen van een opbeetplaat of mondstuk het lichaam beter in evenwicht brengt en de sportprestaties verbetert.

Voetbalclubs AC Milan, Chelsea, Manchester United en tal van andere topclubs passen deze preventieve biomechanische screening intensief toe. Met een sterke blessuredaling bij hun spelers tot gevolg.

Via de SpartaNova software kan er gericht gewerkt worden naar blessurepreventie en kan een individueel trainingsprogramma worden opgesteld.

Team