Vanaf nu ook kinesitherapie by Pulso

Pulso verwelkomt Chloé Desmet als kinesitherapeute!

Vanaf maandag 21 augustus zal Chloé Desmet uit Waregem ons team versterken als master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen! Met haar sportieve achtergrond heeft ze het perfecte profiel om bij Pulso aan de slag te gaan! Chloé zal quasi dagelijks aanwezig zijn.

– Ben je op doktersadvies doorverwezen naar een kinesitherapeut?

– Heb je een ingreep ondergaan en wil je verantwoord revalideren?

– Sukkel je al geruime tijd met aanhoudende of terugkerende klachten?

– Heb je een blessure opgelopen en wil je opnieuw fit worden?

Dan kan je binnenkort bij Pulso en Chloé terecht! Je kan een afspraak maken via chloé@pulso-preventielab.be of 0471/92 27 49!

Chloé Desmet behaalde in 2023 haar diploma als “Master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen” met als specialisatie “Musculoskeletale aandoeningen en Sportkinesitherapie” aan de Universiteit van Gent met grote onderscheiding. De focus van haar behandelingen ligt dus op de algemene kinesitherapie en de begeleiding van sporters. Haar strategie is een mix van manuele technieken en oefentherapie.

In de toekomst zou ze zich graag verder specialiseren in de manuele therapie (waar ze reeds een postgraduaatsopleiding voor is gestart), myofasciale therapie (o.a. dry needling) en specifieke sportgerichte revalidatie.

Tijdens haar stages heeft ze reeds ervaring opgedaan in diverse aspecten van het vak. Zo liep ze stage bij twee professoren aan de Ugent (Kinepraktijk Levi Decrock en Kine2Cure bij Tom Barbe) en in de praktijk Flow Vijve onder begeleiding van Marieke Maebe (Kinesitherapeut bij de Vlaamse Judofederatie, bij de dames elite van SV Zulte Waregem en zaakvoerster), Jeroen Braekevelt (Kinesitherapeut bij Uno-X en Belgian Cycling), Simon Cottens (kinesitherapeut bij SV Zulte Waregem) en Janni Dewaele.

Chloé combineerde haar studies met competitief wielrennen en is nog steeds actief in het damespeloton. Zij komt uit voor het clubteam KDM-Pack Cycling team.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *